07.03.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Bilecik’te Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi İmza Törenine Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi,CHP,Genel Başkan Özgür Özel,İşimiz Gücümüz Türkiye,Türkiye İttifakı,31 Mart,Seçim 2024 ,Yerel Seçimler,Melek Mızrak Subaşı,Aylin Nazlıaka,8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi’nin ilk imza törenini CHP Bilecik İl Başkanlığı’nda yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, taahhütname içeren belgeyi CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı ve ilçe belediye başkan adaylarına imzalattı.

Törende konuşan CHP Lideri Özgür Özel, “Yarın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. CHP olarak kadın kollarımız her 8 Mart’ta olduğu gibi bu 8 Mart’ta da kadın hakları mücadelesinde önemli bir adım atabilmek ve bu konudaki toplumsal farkındalığı belli bir noktaya çekebilmek için bir çalışma içindeydiler. Biz de bu çalışmayı Sayın Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka ile yaptığımız görüşmede, yerel seçim gündemi ile birleştirmeyi önerdik. Böyle bir çalışmayı başlattık. Şimdi elimde Türkiye’deki 81 ilde ve seçime girdiğimiz 1150’inin üzerindeki seçim çevresindeki belediye başkanlarımızın tamamının imzalayacağı bir taahhütname bulunuyor. Bu taahhütname CHP’nin Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi. Dün Afyon’da bir talihsiz süreç yaşandı. Belediye başkan adayımıza yerelde sürekli belediyeyi kimle yöneteceği sorusu üzerine, onlara bir cevap vermek isterken sanki seçmenin bir kısmına ayrımcılık yapılacakmış gibi bir ifadeye sürüklendi iş. Tabi birtakım fırsatçılar da bunun üzerinde uzun süre tepindiler. Ama dünden bugüne olacak bir şey değil, aylardır süren bir hazırlık. CHP’nin bu konularda ne kadar duyarlı olduğunu ve ne kadar hazır olduğunu, kendinden emin olduğunu gösteriyor” diye vurguladı.

“SİYASİ TERCİH FARKI OLMAKSIZIN EŞİT HİZMET”

Özel, “Elimizde CHP Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politikası var. CHP’li belediye başkanlarının başta toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele edeceklerini belirten, bunu 9 madde halinde sıralayan bir taahhütname var. Bu taahhütname her bir belediye başkanımızın, başta kadın ve erkek arasındaki ayrımcılık ve cinsiyet eşitsizliğine müdahale olmak üzere her türlü eşitsizliğin karşısında olduklarını, belediye hizmetlerinde kendilerine başvuran vatandaşları hiçbir şekilde ayırmayacaklarını, ırk, mezhep, inanç ve siyasi tercih farkı olmaksızın herkese sunulacak eşit hizmetleri taahhüt eden bir belgedir. Bu belgeyi CHP’li belediye başkanları bugün kadın ve erkek eşitliği noktasındaki, cinsiyet eşitsizlikleri ile mücadele yönündeki taahhütnameyi imzalayarak, iradelerini beyan ediyorlar” dedi.

İLK İMZA BİLECİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SUBAŞI’NDAN

Özel, taahhütnamenin CHP Kadın Kolları tarafından da paylaşılacağını duyurarak, “Bugün sabah Kütahya’daydım. Öğleden sonra programımız Bilecik’te. Bilecik’te Melek Mızrak Subaşı Bilecik Belediye Başkan adayımız. 2019 yılında seçimleri CHP kazandı. Daha sonra yaşanan talihsiz süreçten sonra Sayın Melek Mızrak Subaşı, belediye başkanımız oldu. Seçimlerde kendisini yeniden aday gösterdiğimiz gün bir Cumhur ittifakı kumpası ile belediye meclisindeki dağılım değiştirilerek, görevinden uzak tutulmaya çalışıldı ama elimizdeki bütün anketler ve Bilecik sokaklarındaki inanılmaz tansiyon kendisinin 1 Nisan tarihi itibariyle Bilecik’in seçilmiş kadın belediye başkanı olarak görevine devam edeceğini gösteriyor. Ben tüm belediye başkanlarımız adına elimdeki bu taahhütnameyi Sayın Melek Mızrak Subaşı’ya takdim ediyorum, imzalaması için. Aynı zamanda Bilecik’teki tüm ilçe ve belde belediye başkan adaylarımız, onların hepsi erkek adaylar. Onların atacakları imzalar da son derece anlamlı. Bozüyük Belediye Başkanım bir yanımda. İlçe ve belde belediye başkanlarımız bu taahhütnameyi isimlerini kendi el yazıları ile yazarak, imzalıyorlar. Daha sonra da bunu hem sosyal medya üzerinden paylaşılacak, hem de kadın kollarımız tüm iletişim kanalları ile sizlerle paylaşacak” diye konuştu.