29.03.2024

Erhan Adem: "850 Dönüm Arazi Mera Olmaktan Çıkarıldı, Üretici Çaresiz Bırakıldı"

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde’de çiftçilerin sorunlarını dile getirdi. Yaklaşık 850 dönümlük bir araziyi GES projesi içine alıp mera kapsamı dışına çıkarıldığına dikkat çeken Erhan Adem, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya seslenip bu uygulamadan derhal vazgeçin meralardan elinizi çekin çağrısı yaptı.

Erhan Adem’in açıklamaları şöyle;

“Uygulama yanlış ve sözleriniz boş…”

Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı, küçükbaş ve büyükbaş üreticilerinin desteklenip korunacağını, böylelikle hayvancılığın büyüyüp hayvan sayısının artacağını, halkımızın ucuz et yiyeceğini iddia ediyor. Ancak mera alanında olan yaklaşık 850 dönümlük araziyi GES projesi içine alıp mera kapsamı dışına çıkarıyor. Sayın Bakan, siz bu uygulamalarla mı çiftçilerimizi kalkındıracaksınız, hayvancılığı yükselteceksiniz? Maalesef yaptığınız uygulama tamamen yanlış ve sözleriniz boş olduğu görülüyor.

Bu anlayışı Çiftçimizin ve toplumumuzun vicdanına bırakıyorum.

Sayın Bakan 3.9 dolara ithal ettiğiniz hayvan kilosunu çiftçimize 6 dolardan satacağınızı söylüyorsunuz. Hem ticari anlamda para kazanıyorsunuz, hem de çiftçimizi mağdur ediyorsunuz. İthalattan vazgeçmediğiniz sürece, tarım arazilerini ve mera alanlarını kapsam dışına çıkarmadıktan sonra, ne hayvancılığımızı büyütebilirsiniz ne çiftçimizi koruyabilirsiniz ne de vatandaşlarımıza ucuz et yedirebilirsiniz. Bu uygulamaları çiftçimizin ve toplumumuzun vicdanına bırakıyorum. Sayın Bakan artık kendinize gelin ve lütfen bu yanlıştan vazgeçin."


Gündem'den Öne Çıkan Haberler