06.03.2024

Gamze Taşcıer’den İktidara İkramiye Çağrısı: Sendikalı Kamu Emekçileri Arasında Ayrım Olmasın

Cumhuriyet Halk Partisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Gölge Bakanı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, kamu emekçilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanması için yüzde iki barajını aşan sendikalara üye olma zorunluluğu getirilmesine yönelik düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’nin iptal etmesi ve Memur-Sen’in bu konudaki ifadeleriyle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Taşcıer'in açıklaması şöyle:

“Bugün olağanüstü bir çarpıtmayla ve dezenformasyon girişimiyle karşı karşıyayız. Kamu görevlilerinin haklarını savunması gereken, bir sendika, bir konfederasyon, iktidar partisinin namına yalan yanlış ve insanları kandırmayı amaçlayan bir açıklama yapıyor. Memur maaşlarının açlık ve yoksulluk sınırı karşısındaki akıl almaz düşüşünü hiç ağzına almayan, yıllardan bu yana emekçinin gasp edilen hakları karşısında dut yemiş bülbüle dönenlerin, Anayasa Mahkemesi’nin son derece haklı ve hukuki kararı karşısında ayaklanmasını ibretle izliyoruz.”

“Olayın özeti şudur; iktidarın arka bahçesi yandaş sendikanın üye kayıplarını önlemek ve çalışanları zorla bu sendikaya üye yapmak için bir tezgah düzenlendi. Önce toplu sözleşme yoluyla Memur-Sen’i kayırmaya çalıştılar. Ama Danıştay bu hukuksuzluğa dur dedi. Sonra AKP bir torba kanunla bunu önümüze getirdi. Toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanmak için, yüzde 2 barajını aşan kamu görevlisi sendikalarına üye olma zorunluluğu geldi. Amaç yine aynıydı. Biz CHP olarak bu adaletsizliği elbette Anayasa Mahkemesi’ne götürdük. Ve en başından beri şunu söyledik, bütün sendikalı kamu çalışanlarına eşit ikramiye verilsin. Sendika seçme özgürlüğü zedelenmesin. Nihayetinde Anayasa Mahkemesi de bu apaçık eşitsizliğe ve ayrımcılığa dur dedi. Böylece 400 bin kamu emekçisinin mağduriyeti giderilmiş oldu.”

“Şimdi, tek işlevi iktidarın borazanlığını yapmak olan bu sarı sendika, CHP’yi suçlamaya çalışıyor. Demagoji yapıyorlar, çünkü oyunları bozuldu. Kendi yarattıkları mağduriyeti çarpıtmayla örtbas etmeye çalışıyorlar. Sonuçta ne oldu, kendi ısrarları sonucu oluşan bu durum nedeniyle 345 lira daha az alacağız diyorlar. Çaresi belli. Hemen toplayalım Meclis’i, kanunu çıkaralım, tüm sendikalı kamu emekçilerine ilave 345 lira ikramiyeyi verelim. Biz zaten CHP olarak en başından beri bunu söylüyoruz. Ayrım olmasın, herkese en üst ne deniyorsa o verilsin diyoruz. Memur-Sen bir çağrı yapacaksa, bunu yandaşı olduğu iktidar partisine yapmalı. Sadece kendi üyelerinin değil, tüm kamu emekçilerinin haklarını savunmalı.”


Gündem'den Öne Çıkan Haberler