21.07.2018

GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN, YAZAR, SİYASET VE DEVLET ADAMI CAHİT KAYRA’YI ZİYARETİ SONRASINDA YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI

GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN, YAZAR, SİYASET VE DEVLET ADAMI CAHİT KAYRA’YI ZİYARETİ SONRASINDA YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI
(21 TEMMUZ 2018)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yazar, siyaset ve devlet adamı Cahit Kayra’yı Kadıköy'deki evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
https://youtu.be/0e1nEgL1EJU


Cahit KAYRA- Bizim için çok büyük bir gün. Sayın Kılıçdaroğlu’yla böyle bir görüşme benim için çok heyecan verici, çok teşekkür ederim geldiğinize.


Kemal KILIÇDAROĞLU- Sağ olun efendim.
Cahit KAYRA- Siz yaşayın. Teşekkür ediyorum çocuklar.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Efendim Sayın Cahit Kayra Maliye Bakanlığı kökenli, maliye kökenli, kendisine üstat diyoruz, yaşayan bir tarih. Kendisiyle az önce kısada olsa güzel bir görüşme yaptık, bazı anılarını dinledim kendisinin. 1938 Kuşağı diye bir kitabı var. O kitabı ilk okuduğumda çok heyecanlanmıştım. Türkiye’nin yakın tarihini çok iyi bilen ve irdeleyen birisi. Umuyorum yeni kitapları var, o yeni kitaplarla da bizim düşünce dünyamızı zenginleştiriyor, hala ayakta, hala bütün anılarıyla canlı. Dolayısıyla kendisine her zaman, her ortamda saygı duyuyoruz. Keşke yakın tarihimizi onun gözüyle yeniden görebilsek ve anlatabilsek ve okuyabilsek.


O nedenle kendisini ziyaret ettim, lütfetti kabul etti, kendisine şükran borçluyum ve teşekkür ediyorum.



Gündem'den Öne Çıkan Haberler