20.01.2020

GENEL BAŞKAN KOORDİNATÖR BAŞDANIŞMANI TOPRAK: RAHŞAN ECEVİT, ÖRNEK BİR EŞ, ÖRNEK SİYASETÇİ, AYDIN VE MÜTEVAZI BİR TÜRK KADINIYDI

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi DSP Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in vefatı ardından yayınladığı mesajda, “Rahşan Ecevit’in her zaman eşinin yanında, ardındaki destek ve gücü oluşturan, örgütçü, insanları sevgiyle kucaklayan mütevazı bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.
CHP’li Toprak yayınladığı mesajda şunları dile getirdi;
“Siyasette önder ve örnek aldığım, kabinesinde bakan olarak görev alıp çalışmaktan büyük onur duyduğum değerli devlet adamı, eski genel başkanım, başbakanım Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’i kaybetmiş olmanın hüznü içerisindeyim.
Bülent-Rahşan Ecevit çiftini tanımak, onlarla birlikte uzun yıllar siyasi mücadelenin içinde yer almak, hayatımın en önemli ve asla unutamayacağım sayfalarıdır. Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit’in siyasi yasaklı olduğu dönemde, kendi elleriyle, emeğiyle kurduğu Demokratik Sol Parti’nin (DSP) Genel Başkanlığını da üstlenerek, askeri darbe sonrası Türkiye’nin demokratikleşmesi, millet iradesinin egemen kılınması yolunda çok özverili ve insanüstü bir mücadeleyi azimle yürüttü. Rahşan Ecevit, örnek bir eş, örnek bir siyasetçi, örnek bir yurtsever, bütün bunların da ötesinde aydın, çalışkan, düşünen, üreten ve çok mütevazı bir Türk kadınıydı.
Her çiftin özlem duyması, örnek alması gereken bir birlikteliğin iki kahramanından birisi olan Rahşan Ecevit, her zaman mücadelesini halkla birlikte yürüttü. Halkı ve ülkeyi önceleyen siyasi mücadelesinde, hiçbir çıkar grubuna taviz vermemek adına, çakmak, kalem, anahtarlık, poster satarak bir siyasal partiyi yoktan var ederek iktidara taşımak, kimsenin hayal edemeyeceği güçlü bir siyasi inancın, iradenin, mücadele azminin eseridir. Giyiminden yaşam tarzına kadar, bakan, genel başkan ve başbakan eşi olmasına rağmen, hayatının hiçbir döneminde tevazudan, sevgiden, paylaşmaktan ödün vermedi. Erişilmez olmadı, hep halkıyla iç içe olmayı yeğledi. Dünya malında gözleri olmaksızın, Başbakanlık konutunda oturmayı bile kabul etmeyip, Or-An’daki SSK evlerinde sürdürdükleri şatafatsız yaşamlarında, el ele büyüttüler sevgiyi. Rahşan Ecevit, siyasi konumunu ve gücünü en fazla kadın ve çocukların mutluluğu için seferber etti. Günahsız çocuklarıyla mahpus yatan kader mahkûmu kadınlar için, her türlü siyasi bedeli ödemeyi göze alarak verdiği örnek mücadele yanında, köylü dernekleri ile üretenlerin, çiftçinin, köylünün, kırsal kesim insanlarının, köy kadınlarının dostu, yoldaşı, en büyük destekçisiydi. 12 Eylül darbecileri Bülent Ecevit’i tutukladığında, Hamzakoy’daki ‘zorunlu ikamete’ eşiyle el ele giden de Rahşan Ecevit’ti, üç kez cezaevine giren Bülent Ecevit’in özgürlüğüne kavuşması için dışarıda en özverili mücadeleyi yürüten de. ‘Ne ezilen ne ezen, insanca hakça bir düzen’ sloganını birlikte buldular, siyasi ve insani yaşam ilkesine dönüştürdüler. Sosyal Demokrat-Demokratik Sol ideallere adadığı yaşamının sonunda aramızdan ayrılan Rahşan Ecevit’e Allah’tan rahmet, sevenlerine ve tüm yurttaşlarıma başsağlığı diliyorum. Bıraktıkları eserleri, düşünceleri, ilkeleri unutulmayacak. Tesellim, iki sevgilinin, iki büyük aşığın birbirine kavuşması.”   

Gündem'den Öne Çıkan Haberler