FARUK DUHA ERHAN

AFYONKARAHİSAR İl Başkanı

Özgeçmişi

1983 yılında Afyonkarahisar' da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da tamamladı. Üniversite Eğitimi için tam burslu olarak gittiği İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce Mimarlık bölümünden mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında birçok sivil toplum örgütünde aktif görev aldı. Birçok kulüp ve dernekte yönetici pozisyonunda bulundu. Mimarlar odasının üniversite temsilcisi görevini üstlendi. Eğitimi devam ederken; üniversite tarafından düzenlenen, dönemin en popüler siyasetçilerinin eğitim verdiği Siyaset Okulu'nu başarıyla tamamlayarak Siyaset Okulu diplomasına sahip oldu. 2005 yılında Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı görevi sırasında babası Tuğrul Erhan'ın vefat etmesi üzerine Afyonkarahisar'a döndü ve aile şirketinde ticaret hayatına başladı. Afyonkarahisar bölgesinde hizmet veren şirketi; önce çevre illere de hitap eden, sonrasında ise e-ticaret, ithalat ve ihracat yapan bir şirket haline getirdi. Şirketin uluslararası faaliyetleri sebebiyle Dünya’nın birçok ülkesine ziyaretlerde bulundu. 2020 yılında il yönetim kurulu üyesi adaylığı için çıktığı yolda, 2023 yılında il başkanlığı seçimlerinde il başkanı adayı olduğu seçimi kazanarak Afyonkarahisar il başkanlığı görevine geldi. Evli ve 1 çocuk babası olan Faruk Duha Erhan İngilizce ve İspanyolca dillerini bilmektedir.

Mesaj Gönderin

Tüm soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki form yardımı ile bize iletebilirsiniz. Konu hakkındaki cevap, vermiş olduğunuz e-posta adresine gönderilecektir.