CHP Genel Merkez

Faks : (+90) 312 207 40 39
Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

Genel Başkan Yardımcısı Tekin: “13 ilde CHP birinci parti”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel TekinGenel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul’a yapılması planlanan 3. Köprü’nün transit geçişlere ayrılacağını söyledi, hükümetin köprü planına karşı çıktı. CHP’nin anketinden 13 ilde birincilik çıktığını söyleyen Tekin, MHP’li belediyelerin bulunduğu illeri örnek vermesi dikkat çekti.

Gürsel Tekin, Habertürk’te gündeme ilişkin soruları cevapladı. İstanbul’a yapılması planlanan 3. Köprü’yü eleştirdi. Programda İlhan Cihaner’in adaylığıyla ilgili soruları da cevaplayan Tekin, adaylık kararında kimsenin etkide bulunmadığını söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin’in açıklamalarından satırbaşları:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Sayın Genel Başkanımız ve kuruldaki tüm arkadaşlarımız hemen hemen bütün argümanları kullandık. Türkiyede ilk kez 30′a yakın ilimizde ön seçim yaptık.25 tane ilimizde örgütlerimizin taleplerini yerine getirdik yani oradaki milletvekili adaylarımıza örgütlerimiz, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımızın talebi doğrultusunda karar verdik. Kamuoyu yoklamaları yaptık.”

“550 tane aday içerisinde 2 tane arkadaşımızın sürekli tartışılması doğrusu çok hakkaniyet içerisinde yapılmış bir tartışma değildir.Ben bu tartışmayı yapanlara şunu öneriyorum: AKP’nin 550 kişilik listesine bir bakıversinler. Bu arkadaşlarımız bir davada yargılanıyor. Bu davanın ne olduğunu biz ve kamuoyu bilmiyoruz. Suçları varsa elbette CHP olarak uzun süredir söylemiş olduğumuz dokunulmazlıklar kaldırılsın cezalarını çekerler. Burada bir ihale pazarlığı yok, burada yolsuzluk yok burada ne olduğunu bile bilmediğimiz bir dava var”

“Doğu’da, Güneydoğu’da çok önemli illere gittik Sayın Genel Başkanımızla beraber. Daha dün Sayın Genel Başkanımız Urfa’daydı biliyorsunuz. Sayın Başbakan özellikle geçmiş dönemlerde çok kullanıyordu Sivas’ın ötesine geçemiyorlar diye. Şimdi Sayın Başbakan’ın programına bakıyorum 56 tane il. Acaba olmayan illerde hangi illerdir merak ediyorum.Onu da açıklayacaklar önümüzdeki günlerde. Yani Cumhuriyet Halk Partisi 81 ile gidecek Sayın Genel Başkan.Burada açık ve net söylüyorum. Erzurum, Kars, Ağrı, Van, Urfa çok iddialıyız buralarda. Mardin, Batman, Diyarbakır. 12 Haziran’da saç kesilir kel görünür. CHP sadece buralarda değil her yerde kamuoyunun beklentilerini alt üst edecektir.”

“Cihaner’in adaylığının arkasında hiçbir güç yoktur. Bu Denizli İl Örgütü’nün, Denizli halkının talebidir” dedi. YSK’nın kararı üzerine genel merkez kontenjanının kullanılmadığı illerle temasa geçildiğini kaydeden Tekin, “Cihaner ismi ön plana çıktı. Biz de aday gösterdik”

“18 ilin 13′ünde birinci parti olduklarını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Tekin, “Balıkesir, Manisa, Mersin başta olmak üzere bir çok şehirde birinci partiyiz” dedi. Tekin, Doğu ve Güneydoğu’da da oylarının arttığını söyledi.”

“Örneğin 18 ilde araştırma yaptık. 18 ilin 13′ünde biz birinci partiyiz. Bu çok mutlu ediyor bizi. Örneğin birkaç il var, eski dönemde oralarda ikinci partiydik ancak bugün açık ara farkla birinci partiyiz. Bu iller Mersin, Hatay, Balıkesir, Manisa… Çeşitli illerde çok ciddi biçimde oy artışımız var. Doğu’da çok büyük oy artışımız var.”

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google