CHP Genel Merkez

Faks : (+90) 312 207 40 39
Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

Kılıçdaroğlu İzmir’de…”CHP’nin oyları yükselişte. AKP’nin oyları da düşüşte”

İzmir’de tarihi miting… Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu İzmir’de dinlemeye gelenler ne fotoğraflara sığdı ne de TV ekranlarına… Kalabalığı ne yağmur durdurabildi  ne de güneş…Neredeyse tüm İzmir, halkın liderini görebilmek için Gündoğdu Meydanına akın etti.

Miting öncesinde sanatçı Rutkay Aziz, Ergenekon davası tutuklusu olan ve CHP İzmir Milletvekili adayı gazeteci Mustafa Balbay’ın selamını ileterek, mektubunu okudu. Milletvekili adaylarının tek tek anons edildiği mitingde ”Mustafa Balbay aramızda” şeklinde anons yapıldı.

Tarihi İzmir Mitinginin  tüm ayrıntıları, fotoğrafları, videoları  chp.org.tr’de olacak.

İşte ilk fotoğraflar ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satır başları :

“İzmir AKP tarafından hazmedilmiyor”

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in, insanların özgürce sokağa çıkıp, özgürce nefes aldığı bir kent olduğunu belirterek, ”İzmir bu nedenle AKP tarafından hazmedilemiyor. ‘Nasıl olur da İzmir’i baskı altına alırız, nasıl olur da İzmir’in İzmirlinin sesini çıkarmayız’ diye çalışıyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu,  İzmir Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingde yaptığı konuşmada, mitinge katılanların halini hatırını sorduktan sonra, ”Bir şey söyleyeceğim ama Recep Bey kızacak. Kızsın mı? Allah’ına kurban İzmir” dedi.

İzmir’in; aydınların, yiğitlerin, güzel insanların kenti, Türkiye’nin incisi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“İzmir, aydınların yaşadığı bir kenttir”

”İzmir, aydınların yaşadığı bir kenttir. İzmir üniversitelerin olduğu, insanların özgürce nefes aldığı bir kenttir. İzmir bu nedenle AKP tarafından hazmedilemiyor. ‘Nasıl olur da İzmir’i baskı altına alırız, nasıl olur da İzmir’in, İzmirlinin sesini çıkarmayız, nasıl olur da İzmirliye nefes aldırmayız’ diye çalışıyorlar. Buna izin verecek misiniz?”

İzmir’in, ilk kurşunun atıldığı, milli mücadelenin başladığı bir kent olduğunu, Hasan Tahsin’lerin kenti olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, ”Elbette ki İzmir’i hazmedemiyor, sindiremiyorlar ama ben 13 Haziran’da sizin yetkinizle onları sindireceğim” dedi.

“SANKİ ASKERİ YÖNETİM VAR”

Özgürlüğü yaşamak, özgürlüğü teneffüs etmek istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

”Bu güzel ülkede sanki askeri yönetim varmış gibi bütün ülkeyi OHAL’e dönüştürdüler. Sanki olağanüstü hal varmış gibi sabahın köründe polis, evlerinizi basıyor. Sabahın köründe ifadeleriniz alınıyor.”

Mustafa Balbay ne yaptı?

Mustafa Balbay ne yaptı? Yazı yazdı. Yazı yazmanın suç olduğu bir ülkedeyiz. Basılmamış kitabın toplatıldığı ülkedeyiz. Bir de kalkmış, ‘Efendim eskiden kitapların girişi yasaktı, biz serbest bıraktık…’ Sen yazılmamış kitabı imha eden bir ülkenin başbakanısın. Bu ayıp iktidara aittir. Hiçbir yerde, hiçbir zaman düşünce özgürlüğünün önündeki engelleri var kabul etmeyeceğiz, tamamını yıkacağız. Düşünce özgürlüğünü getireceğiz, özgür Türkiye’yi kuracağız.

Dış Politika

Bugün bir de dış politika uzmanı kesilmiş. ‘Vay efendim dış politikada şunu yaptık, bunu yaptık…’ Ne yaptın dış politikada sen? ‘Rasmussen’e oy vermeyeceğim’ dedin, tıpış tıpış gittin, oy verdin. Ondan sonra da horozlanıyorsun. Onun adamı ABD’de ne dedi Allah aşkına? ‘Bu adamı süpürmeyin, kullanın’ dedi. Kullanılan bir Başbakan var şu anda. Recep Tayyip Erdoğan kullanılıyor.

Ortadoğu’da, Kafkaslar’da, ABD’de, AB’de geldiğimiz süreç şu: Dışlanan bir Türkiye. İran ile oturup sözlü anlaşma yapacaklardı, Brezilya ile birlikte aracı olacaklardı, hakem olacaklardı. Ne oldu? Yalnız bırakıldı. Biz biliyoruz. Bunlar ceplerini düşünen bir iktidar, halkı değil. Kendilerini düşünen bir iktidar, halkı değil. Çoluk çocuğuna iş bulan, halkın çocuğuna değil.”

Her 4 çocuktan birinin yatağa aç girdiğini belirten Kılıçdaroğlu, ”4 çocuktan birisinin yatağa aç girdiği 21. yüzyılın Türkiye’sinde bu ayıp Ankara’da oturup ahkam kesenlere aittir” dedi.

“CHP’nin oyları yükselişte. AKP’nin oyları da düşüşte”

Başbakan Erdoğan’ın kimyasını bozduğunu, ezberini bozup şifresini çözdüğünü, mücadeleye devam edeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, CHP’nin oylarının yükselişte. AKP’nin oylarının da düşüşte olduğunu belirtti. Günde 16 saat çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, her partilinin günde 10 dakika çalışıp çevresindekileri ikna etmesini istedi.

”Ben AKP’nin gövdesini silkeliyorum, dallarını siz silkeleyeceksiniz.”

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

”Ben AKP’nin gövdesini silkeliyorum, dallarını siz silkeleyeceksiniz. AKP’nin dallarını silkelemeye hazır mısınız? Yalnız bir şeye dikkat etmenizi istiyorum, elma düşer, bir meyve düşer, öyle bir şey yok. Dikkatli olun, her an Recep düşebilir. Neden diyorum? Bir meyve vermez bunların ağacı, çünkü bunlar bereketsiz bir iktidar, bunlarda bereket yok. Bereket olsa işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk olur mu, yurt dışından ithal kurbanlık koyun gelir mi? Bereket olsa, özgürlük olur. Bereketin olduğu yerde özgürlük, kardeşlik vardır, şiddet değil dostluk vardır, demokrasi vardır.”

“Türkiye’de 8 yılda kadına yönelik şiddette artışın yüzde 1400″

Kadınlara seçme seçilme hakkını CHP’nin verdiğini, bu dönem de mecliste en az 38 kadın milletvekilinin kadınların hakkını savunacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 12 milyon 715 bin yoksul olduğunu, yoksulluğun olduğu evde kadına yönelik şiddetin bulunduğunu, Türkiye’de 8 yılda kadına yönelik şiddette artışın yüzde 1400 olduğunu, huzuru getirmenin yolunun herkesin karnının doyduğu bir Türkiye’yi yaratmaktan geçtiğini söyledi.

“Dershane Garabeti Bitecek”

Barışın, özgürlüğün olduğu, düşüncelerinden ötürü kimsenin ötekileştirilmediği, suçlanmadığı bir Türkiye yaratacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, eğitim politikalarıyla ”dershane garabetini” de bitireceklerini kaydetti.

Eğitim politikasının, 21. yüzyılda Türkiye’nin çığır açmasına yönelik bir politika olduğunu, tam gün eğitime geçileceğini, okul öncesi eğitime ağırlık vereceklerini, kitapları katkı payı ve para istemeden, gerçek anlamda bedava vereceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, bir süre önce parasız eğitim isteyen iki öğrencinin açtıkları pankart nedeniyle 14 aydır hapiste tutulduğunu, bunun Türkiye’de demokrasinin geldiği noktayı gösterdiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, ”Recep’in ileri demokrasisi bu” dedi.

Miting alanındaki bazı pankartları okuyan Kılıçdaroğlu, ”(Yediğin hurmalar 13 Haziran’da seni fena tırmalar) diyorsun. Güzel pankartlar var. ‘Bir atın, iki dakikada üzerinden attığı adamı, bu millet 9 yıldır taşıyor…’ Atacağız, beraber atacağız. ‘Tayyip yaz, AKP’ye gönder, susuz köye çamaşır makinesi gelsin’, ‘AKP’nin son kullanma tarihi 12 Haziran 2011′, ‘Gelecek kuşaklar için gereksiz ampulleri söndürelim…’ Söndüreceğiz zaten” dedi.

Annelere ekonomik güvence getireceklerini, geliri olmayan ya da asgari ücretin altında geliri olan her annenin banka hesabına en az 600 lira para yatıracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“AKP Genel Merkezi’ne giden hortumları keseceğim, hiç merak etmeyin siz.”

”Ekonomik özgürlük olsun ki siyasal özgürlük olsun. Bize ‘kaynak nerede’ diye soruyorlar, hiç merak etmeyin bizim kaynağımız var. AKP Genel Merkezi’ne giden hortumları keseceğim, hiç merak etmeyin siz. Bir pankart daha var. ‘Recep’in derdi İstanbul boğazı, Kemal’in derdi halkın boğazı’. Açıkladıkları projelerin tamamı ihale üzerine kurulu. ‘Kime, nasıl, hangi ihaleyi kuracağız?’ Bizim projelerimiz insan üzerine, insanın mutluluğu üzerine kurulu. Açlık olmasın, çocuklar yatağa aç girmesin, bunun üzerine kurulu.”

Kılıçdaroğlu, yeniden örgütlenen CHP’nin dirildiğini, yeni CHP’nin özgürlüğün, demokrasinin, emeğin, alın terinin, sendikacılığın, üretimin ve halkın adresi olduğunu söyledi.

Aile Sigortası

81 ile giderek halkla kucaklaşacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Aile sigortası, Tayyip’in sigortasını attırdı. ‘Şifresini çözdüm’ dedim, o itiraflara başladı. İtiraflar dönemi başladı. Bakanlarının yolsuzluk yaptığını itiraf etti. Cumhuriyet tarihinde ilktir bu. Önemli bir itiraftır. Kendi sesinden, nefesinden, ‘Biz yolsuzlukların adresiyiz, ben de onları liste dışı bıraktım’ dedi. Şifreyi çözdük, bundan sonra daha çok itiraf yaptıracağım ona.

Gençlere  daha kısa dönemde askerlik yapabilme imkanı

Gençlerle ilgili de projemiz var. Gençlerin askerlik süresini 15 aydan 9 aya, aşamalı olarak 6 aya indireceğiz. Daha kısa süre askere gidecek. Üretecek, çalışacak, ekonomide hayatın her alanında çalışacak, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunacak. Ben bunu söylediğim zaman Recep Bey, ‘Gençler 9 ay askerlik yaparsa, memleketi kim savunacak’ diyor. Bunun cevabını verelim mi? Belki Recep Bey Ankara’dan duyabilir. Recep Bey, senin oğlun Burdur’da 21 gün askerlik yaptığı zaman memleketi kim savunacak diye aklına gelmedi de vatandaşın oğlu 9 ay askerlik yaptığında mı aklına geliyor? Hasan Tahsinlerin olduğu yerde, yeri geldiğinde 9 ay değil, 9 yıl da askerlik yaparız biz. Bunların istikrarı nedir biliyor musunuz? ‘İşsizlik devam etsin, yoksulluk devam etsin, istikrar sürsün.’

“Türkiye’de şu anda bölücülük yapan bir kişi var, o da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Toplumu ayrıştırıyor, toplumu bölüyor. Etnik kimlik açısından bölüyor, inanç açısından bölüyor.”

Bitlis’e, Diyarbakır’a da gideceğini bildiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

‘Hakkari de bizim, İzmir de bizim. Diyarbakır da bizim, Edirne de bizim. Türkiye’de şu anda bölücülük yapan bir kişi var, o da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Toplumu ayrıştırıyor, toplumu bölüyor. Etnik kimlik açısından bölüyor, inanç açısından bölüyor. O istediği kadar bölmeye çalışsın, biz birleştireceğiz. Biz bütünleşeceğiz. Bir halkız ve güçlüyüz diyeceğiz. Uzun süredir bir çağrı yapıyorum, uzun süredir. Benimle ilgili bir sürü şey söylüyor, eyvallah. Kendisine diyorum ki ya arkadaş senin bir sürü yandaş kanalın var. Bir sürü televizyonun var, yandaş gazetecin var. Senin istediğin saatte gel karşıma, ben sorayım sen yanıtla. Sen sor ben yanıtlayayım. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal kardeşinizin karşısına çıkabilir mi? Bir de bu tarafa soralım, bakarsın, ‘Çıkar’ derler. Ben kendisine diyorum ki, ya arkadaş, her konuda herşeyi bilmeyebilirsin eyvallah. Arzu ediyorsan Bakanlar Kurulunu al gel, yine tek başıma çıkacağım. Çıkabilir mi? Çünkü çıkması için 3 tane koşul lazım. Bir, geçmişi temiz olacak. İki, kul hakkı yemeyecek. Üç mangal gibi yürek lazım kardeşinizin karşısına çıkması için.

Peki size bir soru, korkak adamdan başbakan olur mu? Yüreksiz insandan başbakan olur mu? Ben de onu söylüyorum. Gel arkadaş. Diyor ki, ‘Televizyonlara çıkmayacağım.’ Arzu ediyorsa Konya’da gel beraber karşıma, meydanda oturalım, meydanda konuşalım. İzmir dersem hiç gelmez. 81 il benim ilimdir. 81 ilde de aynı çağrıyı yapacağım. Hangi ilde istiyorsa, orada karşıma çıksın.”

İzmir’in bu sezon önemli bir şeye daha imza attığını, Göztepe futbol takımının Birinci Lige, Altınordu’nun da ikinci lige çıktığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, ”Geliyoruz ayın 12′sine. İzmir’in gücüyle İzmir’in verdiği mücadeleyle, Türkiye’de CHP’yi birinci lige çıkarmaya hazır mıyız? Siz hazırsanız, Kemal kardeşiniz de hazır. Ekiple birlikte hazırız. Güzel bir ekibimiz var, hiç meraklanmayın” diye konuştu.

Mitinge katılanlardan, günde 10 dakika çalışmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, geçmişte hangi partiye oy verirse versin, herkesin başının üzerinde yeri olduğunu söyledi. Türkiye’nin yeni bir sürece girdiğini, bütün aydınları, yurtseverleri, geleceğe güvenle bakmak isteyenleri CHP çatısı altına beklediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ”Gelin evinize gelin. Yurtseverlerin çatısı altında toplanalım. Türkiye’yi aydınlığa çıkaralım” dedi.

TAŞERON İŞÇİLER PANKART AÇTI

Taşeronlaşmayı bitireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında, Konak Belediyesinde taşeron şirkette işten çıkarılan ve 93 gündür eylem yapan işçiler, ”Taşerona karşı savaşıyoruz. 93 gündür eylemdeyiz. Kılıçdaroğlu duy sesimizi. Konak Belediyesi taşeron işçileri” yazılı pankart açtı.

“Üniversite Harçları Kalkacak”

Üniversite harçlarını kaldıracaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

”Recep Beyin sigortaları yine atacak. Atsın mı? Ben de attıracağım sigortasını zaten. ‘Parayı nereden bulacaksın?’ diyor. Yandaşa gelince para var. 7 göbeğine, hortumcuya para var. Vatandaşa gelince para yok. Hortumcuya, 7 sülaleye, yandaşa para yok, vatandaşa var.

“YGS Şifrecileri hala o koltukta oturuyor”

Annelere bir sözüm daha var. 1 milyon 700 bin çocuğunuz sınavlara girdi. Şifreci başları, hala oturuyorlar koltuklarında. 13′ünde yetki vereceksiniz. 14′ünde onlar yok olacaklar. Bir adamın ar damarı çatlamamışsa o koltukta oturur mu? Demek ki ar damarı çatlamış. Ar damarı çatlayan bir adam bir koltukta oturur mu? Geçenlerde bir karikatür vardı. Beyefendinin karikatürünü çizmişler ama yüzü yok. Yüzsüz. Ne diyelim?

Geçen gün dedim ki; ben özgürlüğü getireceğim, demokrasiyi getireceğim, terörü bitireceğim, kardeşliği getireceğim. Yine Recep Beyde sigorta atmış. Efendim diyor ki ‘O şifreyi biliyorsun, formülü biliyorsun, bana ver biz uygulayalım.’ 9 yıldır oturuyorsun ülkenin sorunlarını çözemedin. Benden formül istiyorsun.”

”BİRİSİ SANA KEFEN GİYDİRECEKSE KARŞISINDA KEMAL KARDEŞİNİ BULACAK”

Başbakan Erdoğan’ın mağdur edebiyatı yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, ”İkide bir diyor ki, ‘Efendim biz kefenimizi giydik.’ Ne kefeni ya? Kim sana kefen giydirecek? Buradan söylüyorum, Recep Bey meraklanma. Birisi sana kefen giydirecekse, karşısında Kemal kardeşini bulacak. Biz demokrasiyi istiyoruz, bizim gibi düşünmeyen insanlara da özgürlük tanıyacağız, herkes özgür olacak” diye konuştu.

CHP’nin herkesin partisi olduğunu, kadrolarının bakanlar kurulu çıkaracak kabiliyette olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, kadrolarının hukukun üstünlüğünden yana olacağını ifade ederek, ‘‘Birilerinin sabahın köründe kapılarınızı çalıp sizi tutuklayıp, gözaltına alıp, aylarca içerde tutulmanıza izin vermeyecekler. Onlar şunu düşünüyorlar. Eğer kapıyı sabahın köründe birisi çalacaksa, o polis değil, sütçü olacaktır’‘ dedi.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google
  • RSS Feed

1 Yanıt var “Kılıçdaroğlu İzmir’de…”CHP’nin oyları yükselişte. AKP’nin oyları da düşüşte””

• yorumu gönderen : raziye35
    recep bey ve yandaşları çanakkale tarihimizde nasıl geçilmediyse izmir de alınamayacak!!!gavur izmirin gavur oylarını boş yere dilenmeyin...burası bir kale ve buraya sadece ve sadece cumhuriyetçi,halkçı,laikçi,milliyetçi,devletçi,inkılapçı olanlar girer.

Yorum yaz.

Yorum yapabilmek için üyelik girişi yapın. Giriş Yap »