CHP Genel Merkez

Faks : (+90) 312 207 40 39
Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

Konak Belediye Başkanı Tartan, yeni yılı halkın sofrasında karşıladı…

Yeni yılı Ayşe Teyze ve komşularıyla birlikte karşılayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan bu mütevazı yılbaşı buluşmasında yıllardır sürdürdüğü siyasetteki geleneğini yine bozmadı. Alev gibi yanan sobanın üzerinde Ayşe Teyze ile birlikte kestane pişiren, tavuklu pilava kaşık sallayan Başkan Tartan 2013 yılını tek gözlü gecekonduda karşıladı.

Tartan, yeni yıl mesajında dostluk ve sevgilerin paylaşıldıkça büyüdüğünü söyledi. Bakanlığı ve milletvekilliği dönemlerinde de yeni yılı vatandaşlar ile birlikte karşılayan Konak Belediye Başkanı Tartan bu geleneği yaşamı boyunca devam ettireceğini belirtti.
Her yılbaşı gecesinde vatandaşlar ile “dost sofrası”nı paylaşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, geleneği bu yıl da bozmadı. Daha önce bakanlık ve milletvekilliği yaptığı dönemde Barbaros Çocuk Köyü’nde, gecekondularda, belediye işçileriyle, engellilerle, hastanelerde hasta ve yakınları ile birlikte yeni yıla giren Tartan, topluma mesajın yaşamın içinden verilmesi gerektiğine inandığını söyledi.

- Ballıkuyu’da vatandaşların sorunlarını dinledi-

Konak Belediye Başkanı Tartan yeni yılı karşılamak amacıyla geldiği Ballıkuyu semtinde halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Vatandaşların sorunlarını da dinleyen Tartan, çocukların istekleri karşısında ‘Hayal ettiklerinizi yazın, gerçekleşsin’ dedi.  2013 yılına da Ballıkuyu’da tek başına, bir göz odada yaşayan 76 yaşındaki Ayşe Sinecan’nın evinde karşılayan Başkan Tartan, teyzenin ihtiyacı olan hediyelerden oluşan yılbaşı armağanları verdi.

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ihtiyacı olan ev eşyaları ile buzdolabı alınan Ayşe teyzenin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. İki kızı ve bir oğlu olduğunu belirten Ayşe teyze Başkan Tartan’ın kendisiyle yeni yıla girmek istemesine çok mutlu olduğunu söyledi. 250 lira dul maaşı ile geçinemediğini, hayatın çok zor olduğunu söyleyen Ayşe Sinecan komşu Henife Hanım’nın tek can yoldaşı olduğunu, onu kızı gibi gördüğünü söyleyerek, “Bir göz odalı evimde tahta bir sedirim vardı. Sizin sayenizde kanepem, halım, buzdolabım oldu. Tek göz odam şimdi daha yaşanacak hal aldı ” dedi.

“Artık bundan sonra sen de benim bir oğlumsun” diyen Ayşe Sinecan, elleriyle açtığı böreği Başkan Tartan’a ikram etti.   Tüm vatandaşların sağlık, sıhhat ve mutluluk içinde yaşamasını istediğini kaydeden Başkan Tartan, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Herkes mutlu olsun istiyorum. Acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle bir yılı geride bıraktık.  Tüm kötülükler 2012’de kalsın. 2013 hepimize hayırlı, uğurlu gelsin” diye konuştu.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google