14.09.2017
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ LEVENT GÖK’TEN BAŞBAKAN’A SURİYE SORUSU

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Türkiye’de kaç Suriyeli çocuk ve yetişkin para karşılığı satılmıştır?” diye sordu.

Gök, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Türkiye’ye sığınan Suriyeli genç kız ve çocukların 5000 ila 11000 TL arası değişen fiyatlarla satıldığı belirlenmiştir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

Levent GÖK
Ankara Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

Türkiye’ye sığınan Suriyeli genç kız ve çocukların 5000 ila 11000 TL arası değişen fiyatlarla satıldığı belirlenmiştir. 18 yaşından küçük kızlar satılarak kuma yapılmakta, çoğunluğu evlendirildikten kısa süre sonra kocaları tarafından boşanmaktadırlar. Süreçte kızların çoğu şiddete maruz kalmaktadırlar. Söz konusu durumla karşılaşan çocuklar utançlarından evlerine dönememekte, yasadışı hayatlar sürmeye başlamaktadırlar.
Bu bilgiler ışığında:
1. Suriye’den göçlerin başladığı tarihten bu yana Türkiye’de kaç Suriyeli çocuk ve yetişkin para karşılığı satılmıştır?
2. Tarif edilen insan ticareti profiline uygun kaç Suriyeli çocuk Türkiye’de sığınmacı durumundadır?
3. Söz konusu insan ticaretine maruz kalan kaç mağdur hayatını kaybetmiştir? Hayatta olan mağdurların akıbetleri nelerdir?
4. Konuya ilişkin herhangi bir önlem alınmış mıdır? Veya alınması düşünülmekte midir?

CHPnet

SİTELERİ