NECATİ YILMAZ

Ad Soyad :NECATİ YILMAZ
ÖZGEÇMİŞ

1964 yılında Divriği’de doğdu. 1981 yılında Şarkışla Lisesi’nden, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1989-1990 yıllarında Zara’da hakimlik yapan Yılmaz, o tarihten itibaren Ankara’da serbest avukat olarak çalıştı. 12 Eylül 1980 sonrası siyasal ve toplumsal davaların ve 1993 Sivas Katliamı davasında şehit ailelerinin avukatlığını üstlenen Yılmaz, Çağdaş Hukukçular Derneği, Türk Hukuk Kurumu ve Ankara Barosu’nun örgütlenme ve eğitim çalışmalarında yer aldı. Yılmaz, birçok demokratik kitle örgütünde kurucu üyelik ve başkanlık görevlerini üstlendi. 1998 - 2000 yıllarında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanlığı görevini yürüttü. 1990 yılında parti üyesi oldu. İlçe, il ve Genel Merkez hukuk birimlerinde, parti okulunda ve tüzük çalışmalarında görev aldı. Parti Genel Merkezi'nde parti avukatı olarak görev aldı. Necati Yılmaz, 2014 tarihinde yapılan olağanüstü kongrede CHP Ankara İl Başkanlığı’na seçildi. 25. ve 26. Dönem’de Ankara 1’inci bölgeden Ankara Milletvekili seçildi. Halen Parti Meclisi üyesi ve T.B.M.M. Adalet Komisyonu üyesi olan Yılmaz, evli ve bir çocuk babasıdır.

MESAJ GÖNDERİN

Tüm soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki form yardımı ile bize iletebilirsiniz. Konu hakkındaki cevap, vermiş olduğunuz e-posta adresine gönderilecektir.

İletişim Formu

Güvenlik Resmi