09.05.2024

CHP Lideri Özgür Özel: “Sosyal Demokrat Anlayış Eskişehir Halkı Tarafından Ödüllendirildi”

Cumhuriyet Halk Partisi ,CHP Lideri Özgür Özel,Eskişehir,Odunpazarı Belediyesi,Başkan Kazım Kurt,sol sosyal demokrat politikalar,tarihi kent kimliği,seçim 2024,yerel seçimler,31 mart,etkili, adil, şeffaf hizmet,israfa değil hizmete dayalı belediyecilik,yandaş değil vatandaş ,ortak karılımcı anlayış,sosyal demokrat anlayış,halkçı belediyecilik,sosyal demokrat belediyecilik,CHP Belediyeciliği,chp.org.tr,genç belediye meclisi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile bir araya geldi. CHP lideri Özel, belediyelerin meclis üyeleri ile de toplantıda bir araya geldi.

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN BAŞARILARI İLE ÖVÜNÜYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi’ni ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada “Odunpazarı tarihi kent kimliği, gelişme potansiyeliyle, kentin taşıdığı sorumlulukla birlikte çok çok önemli bir kentleşmeyi, önemli bir dinamizmi harekete geçirdiğimiz bir yer. Bundan sonra da hem gelişerek, hem güçlenerek devam edeceğimize yürekten inanıyoruz. Belediye başkanlarımızın başarıları ile övünüyoruz” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi’ne yaptığı ziyarette, “Bugün geldiğimiz noktada önce belediye alınıp, merkez ve ilçe belediyeleri alınıp, ardından belediye meclisi çoğunluğu sağlandıktan sonra bu seçimde Eskişehir nüfusunun yüzde 96’sının CHP tarafından yönetiliyor olması hepimiz açısından çok büyük bir onur. Tabii burada belediye başkanlarımızın yönetim anlayışlarının çok büyük önemi var. Biraz önceki kısa sunuş konuşmasında da izlerini gördüğümüz gibi, meslek örgütlerine, sendikalara alan açan, onların sözünü dinleyen, eleştiriden korkmayan, ortak katılımcı bir anlayışla kenti yöneten sosyal demokrat anlayış Eskişehir halkı tarafından ödüllendirildi” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN BAŞARILARI İLE ÖVÜNÜYORUZ”

“CHP sol, sosyal demokrat politikalar uyguluyor ama burada ayrımcılık yapmıyor. Sadece bunu solculara yapmıyor, aksine hem merkez sağdan, hem siyasi yelpazenin her tarafından seçmenleri kucaklamayı biliyor. Bu da ayrımcı olmayan bir hizmet anlayışını takdir gördüğünü ve yüreklendirildiğini gösteriyor. Bu seçimlerde CHP Türkiye genelinde de nüfusun yüzde 65’ine, ekonominin yüzde 80’ine, toplanan verginin yüzde 86’sına hizmet edecek yetkiyi halktan alması, bunu ülke geneline yaymasıyla mümkün oldu. Tabii ki iyi örnekler olmadan rıza üretmek, seçmenleri ikna etmek kolay değil. İlk başta akla gelen ve ilk önde iyi örnek diye ifade edilecek şüphesiz Eskişehir, Odunpazarı Belediyesi. Odunpazarı tarihi kent kimliği, gelişme potansiyeliyle, kentin taşıdığı sorumlulukla birlikte çok çok önemli bir kentleşmeyi, önemli bir dinamizmi harekete geçirdiğimiz bir yer. Bundan sonra da hem gelişerek, hem güçlenerek devam edeceğimize yürekten inanıyoruz. Belediye başkanlarımızın başarıları ile övünüyoruz. Hem belediyecilik anlamında, hem seçim sonuçlarında elde ettikleri siyasi başarılar çok önemli. Bu gelecekte bize 2028’de planlanan ama halkımız ne zaman isterse o zaman yapılacak seçimde en büyük güvencemiz sizlerin bu etkili, adil, şeffaf ve israfa değil hizmete dayalı, yandaşı değil vatandaşı kayıran anlayışınız olacak.”

“GENÇLİK AŞISIYLA YÜZDE 60’I 40 YAŞ ALTINDA BİR BELEDİYE MECLİSİ OLDU”

“Her birinize özellikle Sayın Kazım Kurt’a Odunpazarı’nda çok önemli bir hikâyeyi, çok önemli bir başarı hikâyesini ekibiyle birlikte yazdığı için teşekkür ediyorum. Önceki dönemlerdeki deneyimli ekip bu dönemde gençlik aşısıyla yüzde 60’ı 40 yaş altında bir belediye meclisi oldu. Bu belediye meclisleri geleceğin belediye başkanları, geleceğin milletvekili adayları. Geleceğin CHP iktidarının yöneticileri, siyasetçileri olacak. Bu anlamda bu mentörlük ilişkisinin, gençlerin yetiştirilmesinin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Engin deneyimlerinizle onlara yapacağınız katkılar için de şimdiden teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte uyum içinde çalışmalarınızı seçim döneminde olduğu gibi sürdüreceğinize eminiz. Biraz önce de sanki açık otopark gibi görünen alanın belediye hizmet arsası olarak kazandırıldığını öğrendik. Büyükşehir Belediyemizle birlikte orada gereken yapılıp Odunpazarı’na yakışır kentin dokusuna uygun belediye binasının kazandırılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Bir kez daha tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL ESKİŞEHİR’DE - 2

Gündem'den Öne Çıkan Haberler