13.03.2024

CHP Lideri Özgür Özel Torbalı’da: “Akrabalarının Her Gün İsrail İle Yaptığı Ticarete Son Ver!”

“TİCARET DURMADAN FİLİSTİN’DE ZULÜM DURMAZ”

Torbalı’nın Ayrancılar mahallesindeki iftar programının ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail ile ticaretin durdurulması çağrısını yineledi. Özel, “Şimdi gel bakalım Erdoğan. Eğer sen Filistin’in yanındaysan, akrabalarının, çocuklarının, yandaşlarının, arkadaşlarının her gün İsrail ile yaptığı ticarete son ver. Ticaret durmadan Filistin’de zulüm durmaz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, İzmir’in Torbalı ilçesinde yer alan Ayrancılar mahallesindeki iftar programına katıldı. Burada konuşan Genel Başkan Özgür Özel, “Torbalı’nın, Ayrancıların güzel insanları hepinize merhabalar. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Bugün İzmir’de toplam 5 ilçemizde çalıştık, mitingler yaptık. Son mitingimiz Torbalı’daydı. Övünç Başkan şöyle bir hassasiyetini iletti. Başkanım dedi, ben Torbalı’nın belediye başkan adayıyım ama hassas olduğum bir nokta var. Torbalı’ya ne yaparsam Ayrancılar'a da yapacağım. Torbalı’da miting yaptık dedi, iftarı Ayrancılar’da yapacağız dedi. Peki dedim, buraya sizin sofranıza geldik” dedi.

“SÖZLER VERİLMİŞ, TUTULMAMIŞ”

“Gün boyu siyaset yaptık. Burada parti siyaseti yapmayacağım” diyen Özel, “Ama bir tek şeyi vurgulamam gerekiyor. Ayrancılara çok söz verilmiş, hiç tutulmamış. Hep geri bırakılmış. Hastaneyi söz verip yapmadıklarını duydum. Üniversite sözü verilip tutulmadığını duydum. Çok sayıda yatırımın sözünün verilip yerine getirilmediğini duydum. Övünç başkan kararlı. O Ayrancılara pozitif ayrımcılık yapacak. Cemil Tugay Torbalı'ya, Ayrancılar'a pozitif ayrımcılık yapacak. Hep birlikte çalışacağız. Ayrancılar’da ne eksikse yerine getireceğiz. Biz size sahip çıkacağız. Buraya İzmir İl Başkanımız ile birlikte gittik. Genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, PM üyelerimizle birlikte geldik. Hepsinin selamlarını kabul buyurunuz. Hepsi sizleri selamlıyor. Ramazanınızı mübarekliyor” ifadelerini kullandı. Özel, şunları söyledi:


“FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ”

“Gün mübarek Ramazan olunca burada bir şeyi hatırlamak gerekiyor. Gazze’de yaşananları hatırlamak gerekiyor. Biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda Hamas, bir gece yarısı İsrail’in yerleşim bölgelerine saldırılarda bulundu. Bu saldırılarda masum insanlar hayatını kaybettiler. Üzüldük kınadık ama İsrail buna cevap verirken ne çocuk gözetti ne kadın gözetti ne hasta gözetti ne ambulans ve hastane gözetti ve İsrail o günden bugüne kadar saldırılarını sürdürüyor. On binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebebiyet verdi. Ramazanda bu saldırıların durmasını ümit ediyorduk. Bir kez daha buradan Ramazan vesilesi ile dolayısıyla başlayıp kalıcı olması gereken bir barış için, bir ateşkes için çağrımızı yeniliyoruz. Filistin’in arkasındayız, Filistin’in yanındayız.”

“FİLİSTİN İLE DAYANIŞMAK YENİ BİR ŞEY DEĞİLDİR”

“Bakın Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı Erdoğan, bir ezber üzerinden siyaset yapıyor. Dönüyor diyor ki örneğin Saadet Partisine örneğin kendisinin seçimde rekabet içinde olduğu Yeniden Refah Partisine, ‘Siz CHP’ye katkı sağlıyorsunuz. CHP, Hamas’a terör örgütü diyor. Ben Filistin’in yanındayım’ diyor. Bir kez şunu söyleyelim. Hamas’ın gece yarısı saldırıları da ama ondan sonra aylardır İsrail’in yaptıkları da terör saldırılarıdır. İkisini de kınıyoruz. Kimin eli çocuğa, kimin eli masuma kimin eli sivile kimin eli kadınlara kalkıyorsa bizim bunu kınamak boynumuzun borcudur. Ama Cumhuriyet Halk Partisi için Filistin ile dayanışmak, FKÖ ile dayanışmak yeni bir şey değildir. Üçüncü genel başkanımız, başbakanımız Bülent Ecevit’in Arafat’a verdiği desteği biliyoruz, anıyoruz, sahipleniyoruz, her ikisini de rahmetle anıyoruz. Ayrıca Türkiye’deki solcuların, solcu gençlerin CHP’lilerin uzak olmadığı bir davadır Filistin davası. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının davasını da sahipleniyoruz. Filistin’i selamlıyoruz. Ama sanki geçtiğimiz dönemlerde Filistin meselesinde biz bu cesareti gösterirken gençlerimiz ölmeyi göze alırken o dönemlerde susanlar şimdi gelmiş, ‘Hamas’a terör örgütü diyor’ diyor. Hamas’a terör örgütü diyor muyum demiyor muyum ben bilirim. Bugüne kadar Hamas’a terör örgütü demedim ama yaptığı terörist saldırıları kınadım. İsrail’in devlet terörünü de kınadım. Şimdi gel bakalım Erdoğan. Eğer sen Filistin’in yanındaysan, akrabalarının, çocuklarının, yandaşlarının, arkadaşlarının her gün İsrail ile yaptığı ticarete son ver. Ticaret durmadan Filistin’de zulüm durmaz. Benim ailemde, çocuklarımda, arkadaşlarında benim yandaşlarımda partililerimde İsrail’e çimento yollayan yok. İsrail’e gübre yollayan ki gübre patlayıcı yapımında da kullanılabiliyor, gübre yollayan yok. İsrail ile bin çeşit üründe ticaret yapıp orada para kazanıp ondan sonra ‘Biz Filistin’in yanındayız’ deyip bizi olmadık laflarla itham edenlere diyoruz ki siz kurtla birlikte kuzuyu yiyip anasına koşturup onun birlikte matem tutanlarsınız. Samimi değilsiniz. Samimi olanlar bu insanlar. İsrail ile ticaret bitmeden İsrail’in zulmü bitmez Erdoğan.”

“YOKSULLUĞU YOK EDECEĞİZ”

“Bunu burada, Ramazanın ikinci iftarında bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak coğrafyamızdaki mazlum ve mağdur milletlerin, ülkemizdeki yoksulların ülkemizdeki mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz. Birileri yıllardır yoksulluğu yönettiler. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yoksulluğu yönetmeye itiraz ediyoruz. Yoksulluğu yönetmeyeceğiz, gün gelecek biz yoksulluğu yok edeceğiz, yok edeceğiz, yok edeceğiz. Bunun için belediyelerimiz çalışacak, belediye başkanlarımız kazandıklarında yakalarındaki parti rozetlerini çıkaracak, belediye başkanlarımız kendisine oy veren vermeyen herkesin belediye başkanları olacak çalışacaklar. En çok da yoksullar için, emekliler için, genç anneler için çalışacaklar, gayret edecekler.”

“YALANA KİMSE İNANMASIN”

“Bir büyük yalana sakın kimse inanmasın. Derler ki CHP gelinde yardımlara keser. Cumhuriyet Halk Partisi nerede belediyeyi aldıysa yardımlar dört, beş katına çıktı. Torbalı’nın belediyesi elimizde. Seçimi kazanan başkanımız, hakkın rahmetine kavuştu. Bir kez daha kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Sonra yerine seçilen kıymetli başkanımız onun yaptığı işleri aynı şekilde devam ettirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Siz uygun görürseniz bayrağı kırk yaşında gencecik bir kardeşime devredecek. Övünç Demir kardeşimi sizlere emanet ediyorum. Böyle bir birliktelik, siyasette Cumhuriyet Halk Partisi gibi siyasetin peşinde koşmak değil, vatan, millet, bayrak sevgisinin, Atatürk’ün emanetinin peşinde koşanlara Atatürk’ün partisinde görev yapanlara nasip olur. Başkanımıza da yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte artık ben sizi hem Torbalı belediye başkanımız Övünç’e hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a emanet ederek ayrılacağım. Siz onlara emanetsiniz, onlar da size emanettir. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL İZMİR’DE - 6

Gündem'den Öne Çıkan Haberler